Reutlingen – Un loc al mediilor elitiste..

Reutlingen este un oras din sudul landului Baden-Württemberg din Germania. Acesta este capitala districtului omonim din Reutlingen. Nu este un oras mare, dar la Reutlingen exista o universitate  recunoscuta la nivel mondial de stiinte aplicate, care a fost fondata in 1855, initial ca scoala unui tesator.

Primele asezari in zona apar din secolul al IV-lea sau al V-lea. Cu ceva timp in jurul anilor 1030, Contele Egino a inceput sa construiasca un castel pe partea de sus a Achalm, una dintre cei mai mari munti din districtul Reutlingen (circa 706 m). Unul dintre turnurile din acest castel este deschis si astazi pentru vizitatori. Numele Reutlingen a fost mentionat pentru prima data in scris, in asa-numitele Bempflingen tratat (in germana: Bempflinger Vertrag), care este datat in aproximativ 1089-90.

In jurul anului 1180, Reutlingen a primit drepturile de piata iar intre 1220 si 1240 a fost promovat la statutul de oras. La scurt timp dupa aceea, intre 1247-1343, punct de reper al orasului este Biserica St Mary’s (în germana: Marienkirche) care a fost construita.

Un punct important al aceste asezari il constituie Universitate de Stiinte Aplicate din Reutlingen, care este evidenta în interesele lor obligatorii pentru toate specializarile de afaceri. Universitatea este o scoala la nivel international de prietenie cu 111 campusuri de cooperare la nivel mondial. Clasele sunt, în general predate în limba germana; cu toate acestea, în clase programele de masterat sunt predate in limba engleza.

Mai multe articole interesante aici...

Leave a comment